Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 15 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η VW δεν πουλά τελικά την Ducati
[AutoBlog]: Η VW δεν πουλά τελικά την Ducati

[AutoBlog]: Η VW δεν πουλά τελικά την Ducati

Παρότι η VW είχε βγάλει ανεπίσημο πωλητήριο στη Ducati , τελική η πώληση δεν θα γίνει. Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση της πώλησης της Ducati δεν περνά από το διοικητικό συμβούλιο του γερμανικού κολοσσού και αυτό γιατί κατά της πώλησης τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (συνδικάτα) οι οποίοι κατέχουν τις μισές θέσεις στο ΔΣ.

Την ίδια μοίρα είχε και η απόφαση πώλησης της Renk που ανήκει και αυτή στο VW Group και κατασκευάζει κιβώτια μετάδοσης. Εκπρόσωπος του συμβουλίου των εργαζομένων στην VW δήλωσε:

Η πώληση της Ducati ή της Renk θα απέφερε ένα μικρό ποσοστό του απαιτούμενου ποσού. Η Renk το 2013 είχε εκτιμώμενη αξία 3 δισ. δολάρια. Δυνητικά, κι εφόσον οι εκτιμήσεις που διαβάζουμε ευσταθούν, η πώληση των δύο εταιρειών θα μπορούσε να αποφέρει γύρω στα 4,5 δισ. δολάρια, μια και μέχρι σήμερα, οι προσφορές που υπήρχαν για την Ducati ήταν μεταξύ 1,3 και 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής της VW, Thomas Sedran, η γερμανική εταιρία δεν θα μειώσει τις επενδύσεις της λόγω του Dieselgate , παρότι μέχρι σήμερα η VW έχει κληθεί να πληρώσει περί τα 25 δισ. δολάρια μόνο στις ΗΠΑ. Ο Sedran συμπλήρωσε πως παρότι οι συνομιλίες με την Tata κατέρρευσαν , το VW Group στρέφεται προς τις αναδυόμενες αγορές, με τα μοντέλα που θα πωλούνται σε αυτές να φορούν το σήμα της Skoda .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!