Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: BMW: Χρησιμοποίησε το smartphone σου ως κλειδί, ακόμη και αν είναι ξεφόρτιστο
[AutoBlog]: BMW: Χρησιμοποίησε το smartphone σου ως κλειδί, ακόμη και αν είναι ξεφόρτιστο

[AutoBlog]: BMW: Χρησιμοποίησε το smartphone σου ως κλειδί, ακόμη και αν είναι ξεφόρτιστο

Όλο και περισσότερες εταιρίες προσφέρουν την δυνατότητα στα νέα τους αυτοκίνητα να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί το smartphone του ως κλειδί , με την τεχνολογία πλέον να επιτρέπει την χρήση αυτών των ψηφιακών κλειδιών, ακόμη και όταν το κινητό τηλέφωνο δεν έχει μπαταρία.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία κάνει χρήση του τσιπ NFC (Near Field Communication) που βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα σύγχρονα smartphones και είναι ξεχωριστό από το λειτουργικό σύστημα του smartphone σου. Σύμφωνα με την BMW, το νέο σύστημα προσφέρει επίσης και καλύτερη προστασία από επίδοξους ληστές .

Η κοινοπραξία Car Connectivity Consortium που αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη, όπως οι BMW, GM, Honda, Hyundai Motor, Jaguar Land Rover, Mercedes, PSA, Renault, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo, Apple, Google, HTC, LG, Panasonic, Qualcomm και Samsung, εργάζεται πάνω στην επόμενη γενιά του συστήματος που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία χαμηλής ενέργειας Bluetooth και Ultra-Wideband τεχνολογία (UWB), προκειμένου οι χρήστες να μην χρειάζεται να τοποθετούν το κινητό τους τηλέφωνο δίπλα από την χειρολαβή της πόρτας, προκειμένου αυτή να ξεκλειδώνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!