Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 11 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Aston Martin κατοχύρωσε το όνομα Valhalla για το κεντρομήχανο supercar της
[AutoBlog]: Η Aston Martin κατοχύρωσε το όνομα Valhalla για το κεντρομήχανο supercar της

[AutoBlog]: Η Aston Martin κατοχύρωσε το όνομα Valhalla για το κεντρομήχανο supercar της

Η Aston Martin εμπνεύστηκε από την μυθολογία της Σκανδιναβίας για το όνομα του νέου κεντρομήχανου supercar που ετοιμάζει, μιας και η βρετανική εταιρία πρόσφατα προχώρησε στη κατοχύρωση του ονόματος Valhalla.

Στη Σκανδιναβική μυθολογία, σύμφωνα με το Wikipedia , Βαλχάλλα ονομάζεται η αίθουσα του Όντιν, σπίτι σε όσους σκοτώνονται ένδοξα στη μάχη, τους οποίους καλωσορίζει ο Μπράγκι και οι οποίοι συνοδεύονται στη Βαλχάλλα από τις βαλκυρίες. Διαθέτει πεντακόσιες σαράντα πόρτες, τοίχους φτιαγμένους από λόγχες, στέγη φτιαγμένη από ασπίδες και πάγκους καλυμμένους με θώρακες στήθους. Λέγεται πως υπάρχει χώρος για όλους όσοι επιλεχθούν. Όλοι αυτοί ονομάζονται Εϊνχέργιαρ.

Μέχρι στιγμής η βρετανική εταιρία έχει ονομάσει το αυτοκίνητο Project 003, με αυτό να κυκλοφορεί στην αγορά το 2021 και θα δανείζεται ορισμένες τεχνολογίες από την Valkyrie . Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής εταιρίας, το Project 003 θα μπορεί να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο και θα προσφέρει “κορυφαία δυναμική” τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα.

Θα ανταγωνίζεται τα Ferrari 488, McLaren 720S και τα υπόλοιπα supercar της συγκεκριμένης κατηγορίας και θα βασίζεται σε μια ελαφριά κατασκευή με ενεργή αεροδυναμική και ενεργή ανάρτηση. Ο turbo βενζινοκινητήρας θα βρίσκεται στο κέντρο, με το μοντέλο να προσφέρεται τόσο ως αριστεροτίμονο, όσο και ως δεξιοτίμονο.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 500 μονάδες, με τις παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!