Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Amazon παρήγγειλε 100.000 ηλεκτρικά βανάκια από την Rivian
[AutoBlog]: Η Amazon παρήγγειλε 100.000 ηλεκτρικά βανάκια από την Rivian

[AutoBlog]: Η Amazon παρήγγειλε 100.000 ηλεκτρικά βανάκια από την Rivian

Amazon και Rivian επεκτείνουν την συνεργασία τους και έτσι μετά την επένδυση 700 εκατ. δολαρίων της πρώτης στην δεύτερη, η Amazon, ανακοίνωσε πως παρήγγειλε 100.000 ηλεκτρικά βαν από την Rivian, προκειμένου να μειώσει το οικολογικό της αποτύπωμα.

Στόχος της Amazon είναι να έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2040, γι’αυτό και η πρώτη κίνηση είναι η ηλεκτροδότηση του στόλου των οχημάτων παραδόσεων της εταιρίας.

Τα πρώτα βανάκια της Amazon θα βγούνε στους δρόμους το 2021, με την εταιρία να συνεχίσει τις εργασίες προκειμένου να βγάλει στην αγορά τα R1S και R1T . Εκπρόσωπος της Rivian είπε ότι πως τα βανάκια της Amazon θα κατασκευάζονται στο Ιλλινόις, πως μέχρι το 2022 θα υπάρχουν 10.000 από αυτά στους δρόμους, ενώ η μέχρι το 2024 θα κυκλοφορούν και τα 100.000.

Παράλληλα, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου σχεδιάζει να επιτελέσει αυτό το φιλόδοξο έργο προσθέτοντας περισσότερα προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα τμήματα αποστολής και συσκευασίας.

Για το σκοπό αυτό, η Amazon έχει επενδύσει σε βιοκαύσιμα, ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες, οι οποίες θα επιτρέψουν στην εταιρεία να φθάσει γρήγορα στο συνολικά μηδενικό ποσοστό εκπομπών άνθρακα για το 50% των online παραγγελιών της.

Η επίτευξη της καθαρά μηδενικής χρήσης άνθρακα είναι δύσκολη για αυτή την κλίμακα, και η Amazon διευκολύνεται από το γεγονός ότι πλήθος προμηθευτών είναι επίσης αφοσιωμένοι στην βελτίωση του περιβάλλοντος μέσω της ανανεώσιμης ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!