Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Αύξηση στις τιμές των καυσίμων λόγω της επίθεσης στη Σ. Αραβία
[AutoBlog]: Αύξηση στις τιμές των καυσίμων λόγω της επίθεσης στη Σ. Αραβία

[AutoBlog]: Αύξηση στις τιμές των καυσίμων λόγω της επίθεσης στη Σ. Αραβία

H επίθεση στις δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Σαουδική Αραβία και η απόφαση της εταιρίας Aramco να μειώσει στο μισό την παραγωγή της, μείωση σχεδόν 6% της παγκόσμιας παραγωγής αργού, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Χθες η τιμή του μπρεντ στις διεθνείς αγορές σταμάτησε λίγο κάτω από τα 70 δολάρια και οι επενδυτές φοβούνται πως οι επιθέσεις θα διαταράξουν τις προμήθειες πετρελαίου για πολλές εβδομάδες, οδηγώντας τις τιμές ακόμα και πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ασμάτογλου, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), η αύξηση της τιμής του αργού θα επηρεάσει τόσο τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, όσο και το ρεύμα, μια σειρά αγροτικών προϊόντων αλλά και το φυσικό αέριο.

Ο Ασμάτογλου έκανε λόγο για αύξηση της τάξης του 4-5% που μεταφράζεται σε 6 λεπτά του ευρώ το λίτρο, ενώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ίσως φτάσει και ξεπεράσει ακόμη και το 1,20 ευρώ.

Τα χτυπήματα στις εγκαταστάσεις της Aramco στο Αμπκάικ, στο μεγαλύτερο διυλιστήριο του κόσμου, και στο πετρελαϊκό κοίτασμα του Χουραΐς, έγιναν από δέκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, αλλά οι Σαουδάραβες και οι ΗΠΑ επιμένουν πως από πίσω κρύβεται το Ιράν, το οποίο αρνείται κάθε ανάμειξη στην επίθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!