Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Αυξάνεται η μέση ηλικία των αυτοκινήτων στην Αμερική
[AutoBlog]: Αυξάνεται η μέση ηλικία των αυτοκινήτων στην Αμερική

[AutoBlog]: Αυξάνεται η μέση ηλικία των αυτοκινήτων στην Αμερική

Η IHS Markit, αμερικάνικος κολοσσός αναλυτών και συμβούλων επιχειρήσεων, ανακοίνωσε πως ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ έφτασε τα 11,6 έτη, αυξημένος ελάχιστα σε σχέση με πέρσι που ήταν 11,5 έτη και αποτελεί ηλικία ρεκόρ αφού όπως φαίνεται κάθε χρόνο αυξάνεται.

Σύμφωνα με τον Mark Seng, αναλυτή της IHS Markit, η βελτίωση της ποιότητας κατασκευής ευθύνεται για το ότι ο κόσμος κρατάει τα αυτοκίνητά του περισσότερο, χωρίς να κάνει λόγο για την οικονομική δυνατότητα των Αμερικάνων να το αντικαθιστούν συχνότερα σε σχέση με παλιά.

Η IHS Markit συλλέγει δεδομένα για την ηλικία των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ από το 2002, όποτε και η μέση ηλικία τους ήταν 9,6 έτη. Δηλαδή σε διάστημα 14 ετών υπήρξε αύξηση της μέση ηλικίας κατά 2 έτη. Η μέση περίοδος ιδιοκτησίας είναι αρκετά μικρότερη από την μέση ηλικία του στόλου, στους 79,3 μήνες, ήτοι εξήμισι έτη περίπου.

Άλλο ένα ρεκόρ για εφέτος είναι τα περισσότερα αυτοκίνητα, μιας και πλέον αγγίζουν τα 264 εκατομμύρια, αύξηση 2,4% η 6,2 εκατομμύρια σε σχέση με πέρσι, και αυτό γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστείς πως 11 εκατομμύρια πήγαν στο μοιραίο ραντεβού με την πρέσα.

Με μια παρεκβολή στον χρόνο των έως τώρα δεδομένων, η IHS Markit θεωρεί πως θα αυξηθούν τα αυτοκίνητα σε κάθε ηλικιακή ομάδα (αυτοκινήτων) τα επόμενα 5 χρόνια σημειώνοντας συνεχώς ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα έως 6 ετών θα αυξηθούν κατά 16%, αυτά που είναι από 6 έως 11 ετών θα αυξηθούν κατά 11% ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση θα έχουν τα αυτοκίνητα άνω των 16 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!