Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: 8+1 αυτοκίνητα με κινητήρα από τη Formula 1
[AutoBlog]: 8+1 αυτοκίνητα με κινητήρα από τη Formula 1

[AutoBlog]: 8+1 αυτοκίνητα με κινητήρα από τη Formula 1

Ο μαγικός κόσμος της Formula 1 αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού. Πολλές τεχνολογικές καινοτομίες έχουν μεταφερθεί από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα αυτοκίνητα παραγωγής, αλλά πολλοί τολμηροί θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν-τις πιο πολλές φορές αυτούσια- την “καρδιά” των μονοθεσίων της Formula 1 σε εξωτικές κατασκευές ή και σε άλλες, πιο “ταπεινές”.

Η τρέλα φτάνει και περισσεύει στο παρόν άρθρο και πάμε να γνωρίσουμε ή και να θυμηθούμε περιπτώσεις αυτοκινήτων στα οποία χτυπούσε ο παλμός της Formula 1.

1Alfa Romeo 164 Pro Car

Tο 1979, ξεκινούσε, ως υποστηρικτικό στην F1 πρωτάθλημα, το M1 ProCar Series. Οδηγοί της F1 κι όχι μόνο μάχονταν στις πίστες με πανομοιότυπες BMW M1, αλλά, ένα χρόνο μετά, το εν λόγω πρωτάθλημα “κατέβασε ρολά”. Ο δαιμόνιος Bernie Ecclestone δε θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, όπως έκανε και με το DTM αρκετά χρόνια αργότερα, και πρότεινε την επανασύσταση, στην ουσία του θεσμού, με μικρές, διακριτές αλλαγές. Όσοι κατασκευαστές ήθελαν θα μπορούσαν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα ProCar με αυτοκίνητα που μοιάζουν εξωτερικά με τα αντίστοιχα παραγωγής, αλλά κάτω από αυτά, θα κρύβονταν λύσεις παρμένες κατευθείαν απ΄τη Formula 1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!