Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: 30 νέα μοντέλα από τη Skoda μέχρι το 2022
[AutoBlog]: 30 νέα μοντέλα από τη Skoda μέχρι το 2022

[AutoBlog]: 30 νέα μοντέλα από τη Skoda μέχρι το 2022

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της τσέχικης εταιρίας, ο CEO της Skoda , Bernhard Maier, ανακοίνωσε ότι η εταιρία του θέλει να γίνει ακόμα μεγαλύτερος παίκτης στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, και για αυτό τον λόγο θα λανσάρει πάνω από 30 νέα μοντέλα μέχρι και το τέλος του 2022.

Ο Maier τόνισε ότι το γεγονός ότι περισσότερα από 10 μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν σύντομα θα είναι εν μέρει ή πλήρως ηλεκτρικά, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Η εταιρία ανέφερε ότι θα προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνω, αλλά ξέρουμε ότι σύντομα θα δούμε την plug-in hybrid έκδοση του Superb, ένα ηλεκτρικό crossover που θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα του VW Group και θα αντλεί στοιχεία από το Vision IV Concept , ενώ στο τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Citigo , κάτι που παράλληλα θα σημάνει την οριστική κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης για το mini μοντέλο της.

Εκτός των παραπάνω, η Skoda ανακοίνωσε ότι το 2018 έκανε ρεκόρ πωλήσεων και εσόδων, καθώς κατάφερε να παραδώσει 1.253.700 οχήματα παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση 4,4% σε σύγκριση με το 2017. Τα έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,4% σε € 17,3 δισ., και τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε € 1,38 δισ.

Κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Skoda θα επενδύσει 2 δισ. ευρώ σε υπηρεσίες ηλεκτρικής κινητικότητας και νέες υπηρεσίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!