Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 13 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: 20 χρόνια Toyota Prius. Χρόνια πολλά στον τύραννο της καρδιάς μας!
[AutoBlog]: 20 χρόνια Toyota Prius. Χρόνια πολλά στον τύραννο της καρδιάς μας!

[AutoBlog]: 20 χρόνια Toyota Prius. Χρόνια πολλά στον τύραννο της καρδιάς μας!

Ξέρεις ότι ένα αυτοκίνητο σου έχει πάρει τα μυαλά όταν το κλειδώνεις κι όπως απομακρύνεσαι, το χαϊδεύεις στο πλάι με τις άκρες των δακτύλων σου. Ρίχνεις και μια κλεφτή, αλλά γερή, ματιά για να πάρει homework ο εγκέφαλος. Ονειρώξεις πνιγμένες στα υγρά φρένων και τη βενζίνη. Σκέψεις πλημμυρισμένες τοποθετήσεις, οριακά φρεναρίσματα, γυρίσματα α λα Tsuchiya, ουρλιαχτά ελαστικών και κινητήρα, ή χαλαρές βόλτες με την αγάπη σου. Την τετράτροχη, μακριά από λοιπές γκρίνιες και μίζερες έγνοιες.

Το Toyota Prius εννοείται πως ουδεμία σχέση με την παραπάνω πραγματικότητα έχει. Τουναντίον, η δημιουργία του σηματοδότησε την αρχή του τέλους για το γκαζοφίλ και ιστορικό παρελθόν της Toyota . Η Supra ήταν το πρώτο θύμα ενός –τότε- ακήρυχτου πολέμου κατά της οδηγικής απόλαυσης, η Celica με το MR2 μπήκαν στην εντατική και λίγο αργότερα παρακολουθήσαμε με θλίψη το μόνιτορ της καρδιάς να μένει μια ευθεία γραμμή. Το προφίλ της εταιρίας είχε αλλάξει, το Prius εμφανιζόταν ως μια Justice League μόνο του στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος και, μοιραία, μπήκε στο στόχαστρο σύσσωμης της petrolhead συνομοταξίας.

Για τον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο, αποτέλεσε την στροφή προς τα περιβαλλοντικά φιλικότερα οχήματα και την απαρχή της υβριδικής εποχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!