Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ant1]: Τροπολογία της ΝΔ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
[Ant1]: Τροπολογία της ΝΔ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

[Ant1]: Τροπολογία της ΝΔ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Η ΝΔ, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης, προωθεί για ψήφιση τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών α’ κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017.

Τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017, κατάθεσαν στη Βουλή έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Χρήστο Σταϊκούρα, την ώρα που το ζήτημα των κοκκινων δανείων βρισκόταν στο επίκεντρο συνάντησης των κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Στουρνάρα.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση αναστέλλεται μέχρι τις 31-12-2017 η κατάσχεση ακινήτων φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) το συγκεκριμένο ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του,

β) το ετήσιο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 13.900 ευρώ για άγαμο, 23.600 για ζευγάρια, προσαυξημένα κατά 5.700 ευρώ για κάθε παιδί,

γ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία (3) τέκνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ANT1

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!