Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ant1]: Στα χέρια Ιρακινών και Κούρδων περνούν χωριά της Μοσούλης (βίντεο)
[Ant1]: Στα χέρια Ιρακινών και Κούρδων περνούν χωριά της Μοσούλης (βίντεο)

[Ant1]: Στα χέρια Ιρακινών και Κούρδων περνούν χωριά της Μοσούλης (βίντεο)

Κερδίζουν εδάφη τα  ιρακινά στρατεύματα και οι Κούρδοι στη μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης.

Πρόοδο καταγράφουν τα ιρακινά κυβερνητικά στρατεύματα και οι δυνάμεις των Πεσμεργκά κατά την έναρξη της μεγάλης κλίμακας επιχείρησης για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι «κρατούν» τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ από τον Ιούνιο του 2014.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι οι ιρακινές δυνάμεις επιτυγχάνουν τους στόχους και είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα κατά την πρώτη ημέρα της επιχείρησης, ενώ  διευκρινίζει  ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται στα μετόπισθεν σε συμβουλευτικό ρόλο.

Η επιχείρηση του ιρακινού στρατού και των Κούρδων μαχητών ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας . Μέσα στις πρώτες ώρες οι Πεσμεργκά κατόρθωσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους αρκετά χωριά στα ανατολικά της Μοσούλης.

Ανταποκριτής του BBC που βρίσκεται με τις κουρδικές μονάδες που προωθούνται στη Μοσούλη από τα ανατολικά μεταδίδει ότι βρίσκονται τώρα σε απόσταση 300 μέτρων από θέσεις των τζιχαντιστών.

«Περίπου 4.000 Πεσμεργκά συμμετέχουν στην επιχείρηση στο Χαζίρ, σε τρία μέτωπα, για να εκκαθαρίσουν τα γύρω χωριά που έχουν καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γενική διοίκηση των κουρδικών δυνάμεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ANT1

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!