Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ant1]: Ο σεισμός των Ιωαννίνων μετακίνησε το όρος Μιτσικέλι
[Ant1]: Ο σεισμός των Ιωαννίνων μετακίνησε το όρος Μιτσικέλι

[Ant1]: Ο σεισμός των Ιωαννίνων μετακίνησε το όρος Μιτσικέλι

Λίγο πιο δυτικά βρίσκεται πλέον το βουνό της Πίνδου. Σε επιφυλακή σεισμολόγοι και κάτοικοι της Ηπείρου. Δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες. 

Τη μετακίνηση του όρου Μιτσικέλι στην Πίνδο διαπίστωσε ο γεωολόγος – σεισμολόγος, διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείο Αθηνών, Θανάσης Γκάνας.

Επικαλούμενος τα δεδομένα, ο σεισμολόγος σημείωσε ότι, ο σεισμός των 5,3 ρίχτερ το βράδυ του Σαββάτου , μετακίνησε το όρος ελάχιστα προς τα δυτικά.

Να σημειωθεί ότι, πρόκειται για το βουνό που ξεπροβάλει στα βόρεια της λίμνης των Ιωαννίνων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στα ΝΕΑ, «το σημαντικότερο εύρημα από το σεισμό είναι ότι έγινε πάνω στο ρήγμα Ιωαννίνων – Καλπακίου, με κατεύθυνση ΒΔ – ΝΑ, το οποίο είναι παράλληλο με τη λεκάνη των Ιωαννίνων. Έτσι, μάθαμε ότι υπάρχουν ρήγματα σε βάθος 8 -15 χλμ για τα οποία μέχρι τώρα δεν υπήρχαν ενδείξεις, αφού δεν ξέραμε την ακριβή τους θέση.

Πάνω από 200 σεισμοί έχουν ακολουθήσει αυτόν των 5,3 ρίχτερ το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν η δόνηση των 23:15 ήταν η κύρια ή όχι.

Όπως δήλωσε ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στον ΑΝΤ1, όταν κλείσει 48ώρο από τον πρώτο σεισμό, θα καταστεί δυνατό να εξακριβωθεί αν ο σεισμό των 5,3 Ρίχτερ το Σάββατο ήταν ο κύριος σεισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ANT1

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!