Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ant1]: Η κρυφή σύντροφος του Μιτεράν “σπάει την σιωπή της”
[Ant1]: Η κρυφή σύντροφος του Μιτεράν “σπάει την σιωπή της”

[Ant1]: Η κρυφή σύντροφος του Μιτεράν “σπάει την σιωπή της”

Η Αν Πενζό που μεγάλωσε μια κόρη την οποία έκρυβε για καιρό, μιλάει «με σεμνότητα, αλλά χωρίς ταμπού» για την κρυφή σχέση της με τον σοσιαλιστή πρόεδρο που πέθανε το 1996… 

Εξηγήσεις για την «υποταγή» της που την οδήγησε να «αποδεχθεί το απαράδεκτο», δίνει η κρυφή αγαπημένη του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, η Αν Πενζό, έχοντας μείνει στη σκιά στη διάρκεια των 33 ετών της σχέσης τους.

Η πρώην συντηρήτρια μουσείων που μεγάλωσε μια κόρη την οποία έκρυβε για καιρό, την Μαζαρίν, μιλάει «με σεμνότητα, αλλά χωρίς ταμπού» για την κρυφή σχέση της με τον σοσιαλιστή πρόεδρο που πέθανε το 1996, σε μια σειρά συνομιλιών με τον ιστορικό Ζαν-Νοέλ Ζανενέ στον ραδιοσταθμό France Culture.

Απόγονος ενός εκ των έξι στραταρχών της Γαλλίας κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αν Πενζό υπενθυμίζει στις συνομιλίες αυτές το βάρος που είχαν οι παραδόσεις στις οικογένειες της υψηλής γαλλικής μπουρζουαζίας.

«Ήταν η επαρχία, πολύ αντιδραστική, της δεξιάς, όχι ανεπτυγμένη (…). Πιστεύω πως αυτό μέτρησε πολύ, επειδή καταλάβαινες πολύ καλά αυτό το ζήτημα του καθήκοντος…», αφηγείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ANT1

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!