Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ant1]: Eurasia Group: Πρόωρες εκλογές το 2017 εάν δεν διευθετηθεί το χρέος
[Ant1]: Eurasia Group: Πρόωρες εκλογές το 2017 εάν δεν διευθετηθεί το χρέος

[Ant1]: Eurasia Group: Πρόωρες εκλογές το 2017 εάν δεν διευθετηθεί το χρέος

Οι εξελίξεις θα κριθούν σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον και όχι στην Αθήνα λέει η Eurasia Group. Οι εκτιμήσεις της Citigroup για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Πιθανό θεωρεί η Eurasia Group το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2017.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείεται να τραβήξει την πρίζα και να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το πρώτο εξάμηνο του 2017 αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος » εκτιμά, στον Guardian, ο Mujtaba Rahman, ο επικεφαλής της Eurasia Group.

Σύμφωνα με τον Rahman «οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, αποτελούν το “κλειδί” για τη β΄αξιολόγηση αλλά παράλληλα είναι “κόκκινη γραμμή” για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παραδοσιακά υποστηρίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και τα συνδικάτα».

Όπως υποστηρίζει, σε μεγάλο βαθμό οι εξελίξεις θα κριθούν σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον και όχι στην Αθήνα, δεδομένης της κόντρας για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Μια τέτοια εξέλιξη θα προστεθεί στη μακρά λίστα των προκλήσεων με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι Ευρωπαίοι αυτό το διάστημα, τονίζει χαρακτηριστικά ο Mujtaba Rahman.

Στο δημοσίευμα του Guardian γίνεται εκτενής αναφορά και στην εκτίμηση του Ινστιτούτου Bruegel ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές  το 2018 και για το λόγο αυτό θα χρειαστεί και τέταρτο Μνημόνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ANT1

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!