Κυριακή, 20 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Alpha]: Τζανακόπουλος: Η καθαρή εξοδος της χώρας από τα μνημόνια είναι βέβαιη και σταθερή
[Alpha]: Τζανακόπουλος: Η καθαρή εξοδος της χώρας από τα μνημόνια είναι βέβαιη και σταθερή

[Alpha]: Τζανακόπουλος: Η καθαρή εξοδος της χώρας από τα μνημόνια είναι βέβαιη και σταθερή

Την πεποίθηση ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση νέων μέτρων, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Επανέλαβε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χρειαστεί πιστοληπτική γραμμή στήριξης και πως η έξοδος της χώρας θα είναι καθαρή και σταθερή.

Αναφερθείς στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την οικονομία αλλά και για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Προφανώς η έξοδος θα είναι καθαρή. Τι σημαίνει καθαρή έξοδος το εξήγησε και ο πρωθυπουργός χθες. Καθαρή έξοδος σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε πιστοληπτική γραμμή» τόνισε και προσέθεσε πως αυτό επιδιώχθηκε από πολιτικές δυνάμεις ιδίως στη χώρα μας διότι σε επίπεδο Ευρώπης δεν έγινε τέτοια συζήτηση.

«Αντιθέτως καμιά σοβαρή η πολιτική δύναμη που παίζει ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα δεν ζήτησε πιστοληπτική γραμμή. Επομένως αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα επομένως η έξοδος θα είναι απολύτως καθαρή δηλαδή χωρίς νέες δεσμεύσεις», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Αυτό νομίζω πρέπει να πούμε πως έχει διαγραφεί, έχει προεξοφληθεί. Και με αυτή την έννοια σας λέω με βεβαιότητα ότι η πορεία της εξόδου της χώρας από τη διαδικασία του τρίτου προγράμματος είναι βέβαιη και σταθερή και θα ολοκληρωθεί στην ώρα της» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!