Σάββατο, 27 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Alpha]: Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να δώσετε στην Ελλάδα χώρο να αναπτυχθεί
[Alpha]: Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να δώσετε στην Ελλάδα χώρο να αναπτυχθεί

[Alpha]: Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να δώσετε στην Ελλάδα χώρο να αναπτυχθεί

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διαδικτυακή έκδοση της Wall Street Journal, επισημαίνονται ταυτόχρονα ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που οφείλεται στη σύγκρουση μεταξύ των δανειστών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

«Η σύγκρουση μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στερεί την οικονομία μας από πολύτιμο χρόνο, κάτι που θα καθυστερούσε την πολυαναμενόμενη επιστροφή στην ανάπτυξη» σημειώνει και προσθέτει: «Είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας στους πιστωτές μας, παρά το πολιτικό κόστος που μπορεί να επιφέρουν.»

Καλεί δε όλες τις πλευρές, να σταματήσουν τις τιμωρητικές προσεγγίσεις και να δώσουν στην Ελλάδα «χώρο να αναπτυχθεί».

Αναλυτικά το άρθρο
«Η πρόσφατη οικονομική κρίση έπεισε τη διεθνή κοινότητα ότι η μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη είναι βιώσιμη μόνο μέσω συντονισμένων δράσεων απέναντι στις προκλήσεις που δημιουργούν το δημογραφικό, η πορεία του χρέους, οι εμπορικές ανισορροπίες και η έλλειψη μεταρρυθμίσεων. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη άποψη ότι τέτοιοι παράγοντες ήταν απλώς ζητήματα μακροοικονομικών επιδόσεων.

Η Ελλάδα και άλλες χώρες που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση είναι τυπικά παραδείγματα. Ως μία προηγμένη οικονομία και μέλος ενός ισχυρού νομισματικού κλαμπ που έχει επιτύχει υψηλά ποσοστά ανάπτυξης στο παρελθόν, είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μονοπάτι ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!