Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Alpha]: Τσίπρας: Εφικτή η συμφωνία με Μέρκελ για επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα
[Alpha]: Τσίπρας: Εφικτή η συμφωνία με Μέρκελ για επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα

[Alpha]: Τσίπρας: Εφικτή η συμφωνία με Μέρκελ για επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα

Η συνθήκη του Δουβλίνου «είναι ξεπερασμένη από τη ζωή» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Financial Times. «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, να μοιραζόμαστε το βάρος και να μην βρίσκονται σε αυτή την άδικη θέση οι χώρες της πρώτης υποδοχής αλλά και η Γερμανία», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη λύση με μια «ολιστική προσέγγιση» που θα περιλαμβάνει τη μεταρρύθμιση του ελέγχου των συνόρων, τις εσωτερικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των ατόμων που φθάνουν στην ΕΕ, τις συμφωνίες συνεργασίας με τρίτες χώρες, αλλά και τις ευκαιρίες νόμιμης μετανάστευσης.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε μια ειδική συμφωνία με το Βερολίνο για να περιοριστεί η «δευτερεύουσα μετακίνηση» των προσφύγων που φθάνουν στα νότια σύνορα της ΕΕ, αλλά θέλουν να μεταβούν στη συνέχεια στη βόρεια Ευρώπη και τη Γερμανία. Όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι θα μπορούσε να συνάψει μια συμφωνία με την Άγκελα Μέρκελ που θα διευκολύνει τη Γερμανία να στείλει αιτούντες άσυλο πίσω σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Η κ. Μέρκελ-γράφουν οι FT- υπόκειται σε έντονη πίεση από τους Χριστιανοκοινωνιστές εταίρους της στη Βαυαρία για να πείσει τις κυβερνήσεις άλλων χωρών μελών να επιταχύνουν τις διαδικασίες επιστροφής αιτούντων άσυλο που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Οι Χριστιανοκοινωνιστές απειλούν μάλιστα να διαλύσουν τον συνασπισμό εάν δεν επιτευχθεί μια τέτοια λύση ως το τέλος αυτού του μήνα.

«Δεν είναι σημαντικό αν υπάρξουν κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία αν αυτό θα βοηθήσει να δώσει ένα μήνυμα στους λαθρεμπόρους ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις ροές παράνομης μετανάστευσης», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!