Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Τσελίκ: Αν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ήταν “αντικειμενικές”,η Τουρκία θα ήταν ήδη μέλος της ΕΕ
[Alpha]: Τσελίκ: Αν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ήταν “αντικειμενικές”,η Τουρκία θα ήταν ήδη μέλος της ΕΕ

[Alpha]: Τσελίκ: Αν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ήταν “αντικειμενικές”,η Τουρκία θα ήταν ήδη μέλος της ΕΕ

Η Τουρκία θα ήταν ήδη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις διεξάγονταν με “αντικειμενικό” τρόπο από την ευρωπαϊκή πλευρά, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εμέρ Τσελίκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες.

Η χώρα είναι επισήμως υποψήφια προς ένταξη από το 1987, όμως οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 2005 και προχωρούν με αργούς ρυθμούς. Επιβραδύνθηκαν ακόμη περισσότερο μετά το κύμα των εκκαθαρίσεων στην Τουρκία με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

“Αν υπήρχαν αντικειμενικές, δίκαιες διαπραγματεύσεις, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να μην είναι σήμερα η Τουρκία πλήρες μέλος” της ΕΕ, είπε ο Τούρκος υπουργός. Ο Τσελίκ επέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επειδή την περασμένη εβδομάδα πρότεινε το “προσωρινό πάγωμα” της ενταξιακής διαδικασίας. Το κείμενο που ψήφισαν οι ευρωβουλευτές, το οποίο δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, “είναι το πιο άδικο ψήφισμα στην ιστορία” είπε ο Τσελίκ, υποστηρίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι δεν στάθηκαν αλληλέγγυοι απέναντι στην Τουρκία κατά την περίοδο του πραξικοπήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!