Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Alpha]: Τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
[Alpha]: Τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

[Alpha]: Τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Τροπολογία για τη συμμετοχή των Ελλήνων μεταναστών στις εθνικές εκλογές καταθέτει η κυβέρνηση. Μετά από τη συνάντηση που είχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε.), ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ δήλωσε ότι υπέγραψε την νομοθετική παρέμβαση.

«Η κυβέρνηση ξεκινά τις διαδικασίες για τη ψήφο στην αλλοδαπή. Για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων πολιτών, όπως με ακρίβεια και ουσιαστικά, το διατύπωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης, στη συνάντησή του με την ΠΑ.Δ.Ε.Ε», πρόσθεσε ο Κουίκ, ενώ προανήγγειλε ότι «τους αμέσως επόμενους μήνες έρχεται και το νομοσχέδιο για το νέο ΣΑΕ. Με αυτό-οργάνωση και αυτοχρηματοδότηση».

Σύμφωνα με τον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών «η σημερινή κυβέρνηση, παρά την πλειάδα των άμεσων πιεστικών προβλημάτων τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει, επέλεξε να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα της ψήφου των εκτός επικράτειας Ελλήνων πολιτών, έχοντας τη βούληση να καταλήξει στη βέλτιστη, νομικά, τεχνικά και δημοκρατικά πρόταση, η οποία θα καταφέρει να συγκεντρώσει και την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή». Ο Κώστας Πουλάκης διευκρίνισε ότι το ζήτημα έχει σημαντικές νομικές, οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις, γι’ αυτό και τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου “Κλεισθένης Ι”, θα κατατεθεί υπουργική τροπολογία, με την οποία θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του ίδιου και με τη συμμετοχή επιστημόνων και διοικητικών στελεχών, με στόχο να καταθέσει την πρότασή της εντός πέντε μηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!