Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Alpha]: Στο ΣτΕ συζητήθηκε η ορθότητα συγκρότησης των επιτροπών προσφύγων
[Alpha]: Στο ΣτΕ συζητήθηκε η ορθότητα συγκρότησης των επιτροπών προσφύγων

[Alpha]: Στο ΣτΕ συζητήθηκε η ορθότητα συγκρότησης των επιτροπών προσφύγων

Στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν σήμερα, οι προσφυγές του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, της ομάδας δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών και ενός Σύριου που έχει διαταχθεί η επαναπροώθησή του στην Τουρκία.

Όλοι οι προσφεύγοντες στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες συγκροτήθηκαν νέες ανεξάρτητες επιτροπές προσφυγών, ορίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας τους και ορίστηκαν τα πρόσωπα που τις συγκροτούν.

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι οι ανεξάρτητες επιτροπές προσφύγων είναι αντισυνταγματικές, καθώς το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη συμμετοχή εν ενεργεία δικαστών, ενώ παράλληλα η επιλογή των δικαστών έγινε από το γενικό Επίτροπο Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων και όχι μετά από κλήρωση ή από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο Σύριος υποστήριξε ότι είναι εσφαλμένη η αιτιολογία της απόφασης με την οποία αποφασίστηκε η επαναπροώθησή του στη Τουρκία και αμφισβήτησε ότι η Τουρκία παρέχει προστασία ασφαλούς χώρας την στιγμή μάλιστα όπου ο ίδιος έχει κακομεταχειριστεί.

Εξάλλου, ζητήθηκε να διαβιβαστεί προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου, πριν αποφανθεί οριστικά το ΣτΕ, να αποφανθεί προηγουμένως του ΔΕΕ επί των επιχειρημάτων τέθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!