Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Alpha]: Στις 6/12 η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών,για την έκδοση των τριών από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
[Alpha]: Στις 6/12 η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών,για την έκδοση των τριών από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

[Alpha]: Στις 6/12 η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών,για την έκδοση των τριών από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Στις 6 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών που ξεκίνησε σήμερα να εξετάζει το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που εισήλθαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, τον περασμένο Ιούλιο. Παρόντες σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου, ήταν οι τρεις από τους οκτώ εκζητούμενους, ενώ για τους υπόλοιπους πέντε, το Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Παρασκευή. Η σημερινή διαδικασία διεκόπη προκειμένου να προετοιμάσει την πρότασή της η εισαγγελέας, η οποία με την έναρξη της διαδικασίας ζήτησε την αναβολή της εξέτασης της υπόθεσης.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, το αίτημα είναι νομικά «ανεπαρκές και αθεμελίωτο» και η υπόθεση πρέπει να αναβληθεί για τουλάχιστον ένα τρίμηνο, ώστε να δοθούν διευκρινίσεις από την Τουρκία επί θεμάτων που έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά. Οι εφέτες, ωστόσο, απέρριψαν την εισαγγελική πρόταση για αναβολή της διαδικασίας και έτσι στις 6 Δεκεμβρίου αναμένεται η εισαγγελέας να υποβάλει την πρόταση της επί της ουσίας της υπόθεσης έκδοσης, εισηγούμενη δηλαδή το «ναι» ή το «όχι» στο τουρκικό αίτημα, όσον αφορά τους τρεις στρατιωτικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!