Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Στις 29 Απριλίου η Σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για το Brexit
[Alpha]: Στις 29 Απριλίου η Σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για το Brexit

[Alpha]: Στις 29 Απριλίου η Σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για το Brexit

Η σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών για να καθορίσουν τη θέση των 27 στις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο για το Brexit θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Συγκάλεσα ένα ευρωπαϊκό συμβούλιο το Σάββατο 29 Απριλίου προκειμένου να υιοθετηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές των διαπραγματεύσεων για τις συζητήσεις σχετικά με το Brexit», δήλωσε ο Τουσκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες. Η δήλωση του Τουσκ γίνεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι θα εκκινήσει επισήμως τη διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι το Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που σηματοδοτεί επισήμως την πρόθεση της Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Η κίνηση θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας διετούς διαπραγματευτικής περιόδου κατά την οποία η βρετανική κυβέρνηση και η ΕΕ ελπίζουν να συμφωνήσουν στους όρους για την αποχώρηση της Βρετανίας και να έχουν μια ξεχωριστή συμφωνία για τη μορφή της μελλοντικής του σχέσης, κυρίως σε ό,τι αφορά το μεταξύ τους εμπόριο.

Όμως οι ηγέτες των 27 χωρών μελών θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν μεταξύ τους στη διάρκεια της συνόδου τους στα τέλη Απριλίου για «τις κατευθυντήριες γραμμές των διαπραγματεύσεων», τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν λεπτομερείς «οδηγίες διαπραγματεύσεων».

Αυτό σημαίνει ότι διαπραγματεύσεις δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν παρά πολλές εβδομάδες μετά τη σύνοδο της 29ης Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!