Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Alpha]: Στη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ με έξι υποψήφια σχήματα
[Alpha]: Στη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ με έξι υποψήφια σχήματα

[Alpha]: Στη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ με έξι υποψήφια σχήματα

Την προσεχή Δευτέρα θα ανοίξει το data room για τις λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης και της Φλώρινας που βρίσκονται στη διαδικασία πώλησης μέσω διαγωνισμού. Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στην οποία επισημοποιήθηκε η συνεργασία ενός εκ των έξι σχημάτων που ενδιαφέρονται για τις μονάδες. Μέσω του data room, οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν πρόσβαση στα τεχνικά και οικονομικά δεδομένα των μονάδων και των λιγνιτωρυχείων που θα τις τροφοδοτούν.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την υποβολή προσφορών το Σεπτέμβριο και κατακύρωση του διαγωνισμού τον Οκτώβριο. Όπως διευκρινίστηκε χθες θα επιτρέπεται η υποβολή προσφορών και για τα δύο συγκροτήματα (Βορρά και Νότου) καθώς και η συγκρότηση επιχειρηματικών συνεργασιών για την διεκδίκηση των μονάδων.

Φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν οι:

1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (όμιλος Κοπελούζου) CONSORTIUM,
2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., 3. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,
4. ENERGETICKÝ Α PRŮMYSLOVÝ HOLDING, Α.S. (“EPH”), 5. INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED,
6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το ύψος των δεσμευτικών προσφορών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εκτιμήσεις για την πορεία των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στη διεθνή αγορά, που αποτελούν βασικό στοιχείο κόστους των λιγνιτικών μονάδων και παρουσιάζουν αυξητική τάση ενόψει της αντιρρυπαντικής πολιτικής της ΕΕ. Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξουν ενδεχόμενες συμφωνίες με μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές ρεύματος που διαθέτουν αντιστάθμιση δηλαδή δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου τα οποία μπορούν να μετριάσουν την επιβάρυνση της ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!