Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Στα 157,85 δισ. ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων είναι η οροφή του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2017
[Alpha]: Στα 157,85 δισ. ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων είναι η οροφή του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2017

[Alpha]: Στα 157,85 δισ. ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων είναι η οροφή του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2017

Στα 157,85 δισ. ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων και στα 134,49 δισ. ευρώ σε πιστώσεις πληρωμών ανέρχονται τα ποσά του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2017 που ενέκρινε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 438 ψήφους υπέρ, 194 κατά και 7 αποχές.

«Έχουμε πετύχει τους στόχους μας. Ο προϋπολογισμός του 2017 επικεντρώνεται σαφώς στις προτεραιότητές μας για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, και την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Τα επιπλέον 500 εκατ. ευρώ για την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων είναι ένα σαφές μήνυμα για την ΕΕ να αναλάβει δράση. Έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της μετανάστευσης», δήλωσε ο εισηγητής, Τζένς Γκέγερ (Σοσιαλιστές, Γερμανία).

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σημερα το ευρωκοινοβούλιο αναφέρει ότι εξασφάλισε 500 εκατ. ευρώ επιπλέον συγκριτικά με την αρχική πρόταση του σχεδίου προϋπολογισμού για την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων (Youth Employment Initiative), προκειμένου να παρασχεθεί στους νέους η απαραίτητη βοήθεια στην αναζήτηση εργασίας. Πρόσθετα κονδύλια ύψους 200 εκατ. ευρώ θα δώσουν ώθηση σε βασικά προγράμματα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, όπως το COSME (πρόγραμμα για την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων), ο μηχανισμός «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility), το ερευνητικό πρόγραμμα Horizon 2020 και το πρόγραμμα Erasmus + για την κινητικότητα των φοιτητών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!