Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Συζητάει για ενιαία ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
[Alpha]: Συζητάει για ενιαία ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

[Alpha]: Συζητάει για ενιαία ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σε δημόσια διαβούλευση για την ύπαρξη θερινής και χειμερινής ώρας προχωράει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως ανακοίνωσε, στόχος της συζήτησης είναι η εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος αναφορικά με το αν οι πολίτες συμφωνούν με το ισχύον καθεστώς ή επιθυμούν την κατάργηση των δύο ωραρίων και την εφαρμογή ενιαίας ώρας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Η αλλαγή της ώρας ανά εξάμηνο έχει θεσμοθετηθεί από την ΕΕ, ώστε να λαμβάνεται υπόψη η μεταβαλλόμενη διάρκεια του φωτός της ημέρας και να αξιοποιείται καλύτερα η διαθέσιμη ηλιοφάνεια. Οι πολίτες και φορείς καλούνται τώρα να εκφράσουν τις απόψεις τους, συμπληρώνοντας έως τις 16 Αυγούστου ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που διατίθεται σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ (και στα ελληνικά).
Η διαβούλευση έρχεται ως συνέχεια του ψηφίσματος που εξέδωσε τον Φεβρουάριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Είναι απαραίτητη η διατήρηση ενός ενιαίου καθεστώτος όσον αφορά την ώρα στην ΕΕ, ακόμη και μετά την κατάργηση των εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας», ανέφερε το ψήφισμα.
Εκτός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αρκετοί πολίτες και ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ζητήσει από την Επιτροπή να εκτιμήσει κατά πόσο πρέπει να αλλάξουν οι ισχύουσες ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα. Έτσι, η Κομισιόν θέλει να συγκεντρώσει τις απόψεις των Ευρωπαίων πολιτών και των ενδιαφερόμενων φορέων σχετικά με το επίμαχο ζήτημα.
Τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ εφαρμόζουν εδώ και πολύ καιρό ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα, οι οποίες χρονολογούνται από τον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ή από την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!