Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Alpha]: Σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε ένοπλες ληστείες διαρρήξεις και κλοπές
[Alpha]: Σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε ένοπλες ληστείες διαρρήξεις και κλοπές

[Alpha]: Σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε ένοπλες ληστείες διαρρήξεις και κλοπές

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, δύο μέλη συμμορίας οι οποίοι ενέχονται σε ληστείες και κλοπές καταστημάτων όπως και κλοπές οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας. Μαζί τους συνελήφθη και μία 25χρονη η οποία έμενε με τον έναν από τους συλληφθέντες .

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 36 ετών οι οποίοι είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ για παρόμοια αδικήματα. Σύμφωνα με την αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες, από κοινού με άλλους συνεργούς τους, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο είχαν συγκροτήσει συμμορία προκειμένου να προβαίνουν σε ληστείες και κλοπές στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών και Καβάλας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, διέπραξαν δύο ένοπλες ληστείες, είκοσι δύο διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, τέσσερις κλοπές οχημάτων (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και έξι κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους είναι ότι, για την μετακίνησή τους και την προσέγγιση των «στόχων» τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν είτε κλεμμένες είτε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα άλλαζαν το εξωτερικό χρώμα των οχημάτων για να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί. Επιπλέον, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full face και γάντια, ενώ κατείχαν και φορητό ασύρματο συγχρονισμένο στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την επιχείρηση η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε μία κυνηγετική καραμπίνα, έναν ηλεκτρικό εκκενωτή (τέιζερ), μία συσκευή εντοπισμού (gps), τον ασύρματο που ήταν συντονισμένος στα κανάλια της Αστυνομίας, πλήθος κινητών τηλεφώνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!