Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Alpha]: Ποτάμι: Εκβιάζει η Τουρκία
[Alpha]: Ποτάμι: Εκβιάζει η Τουρκία

[Alpha]: Ποτάμι: Εκβιάζει η Τουρκία

Θέση στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς πήρε το Ποτάμι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα για τα «ανατολίτικα παζάρια» που κάνει η Άγκυρα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι από τις 2 Μαρτίου.

«Η δικαιοσύνη σε μια ευρωπαϊκή χώρα λειτουργεί ανεξάρτητα. Αυτό οφείλει να το γνωρίζει η Τουρκία. Έτσι πράττει η ελληνική Δικαιοσύνη όταν εξετάζει τα αιτήματα ασύλου των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Κι αυτό έπρεπε να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους και στην ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που ισχύουν οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί υποσχέσεων για έκδοση των “8″.

Τα ανατολίτικα παζάρια που ζητά η Τουρκία εκβιάζοντας με καταδίκη των 2 Ελλήνων αξιωματικών, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημά της, πρέπει να τύχουν αυστηρής απάντησης, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την Ευρώπη. Ο εκβιασμός προς την Ελλάδα αποτελεί ταυτόχρονα και δείγμα του πόσο απέχει η Τουρκία από το να είναι ένα κράτος δικαίου, που συνιστά μια από τις βασικές ευρωπαϊκές αξίες», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!