Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Πολωνία: Ακροδεξιά οργάνωση έκανε μήνυση στον πρόεδρο του Ισραήλ για το Ολοκαύτωμα
[Alpha]: Πολωνία: Ακροδεξιά οργάνωση έκανε μήνυση στον πρόεδρο του Ισραήλ για το Ολοκαύτωμα

[Alpha]: Πολωνία: Ακροδεξιά οργάνωση έκανε μήνυση στον πρόεδρο του Ισραήλ για το Ολοκαύτωμα

Η ακροδεξιά πολωνική οργάνωση Εθνικό Κίνημα (Ruch Narodowy, RN) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι υπέβαλε μήνυση, βάσει του αμφιλεγόμενου νέου νόμου για το Ολοκαύτωμα στην Πολωνία, εναντίον του προέδρου του Ισραήλ, διότι όπως διατείνεται είχε προσάψει «στον πολωνικό λαό την ευθύνη για τα ναζιστικά εγκλήματα».

Για να υποστηρίξει τη μήνυση, η οργάνωση επικαλείται ανακοίνωση Τύπου της ισραηλινής προεδρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση του Ρεουβέν Ρίβλιν με τον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα στην Κρακοβία πριν από την Πορεία των Ζωντανών στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αρχηγός του κράτους του Ισραήλ είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολυάριθμοι Πολωνοί πολέμησαν εναντίον του ναζιστικού καθεστώτος, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η Πολωνία και οι Πολωνοί είχαν συμμετάσχει στην εξόντωση».

Με αυτή τη διατύπωση, διατείνεται το πολωνικό Εθνικό Μέτωπο, ο πρόεδρος του Ισραήλ «επέρριψε στον πολωνικό λαό και στο πολωνικό Κράτος την ευθύνη για τα ναζιστικά εγκλήματα», κάτι που είναι παράνομο βάσει του ισχύοντος νόμου για το Ολοκαύτωμα στην Πολωνία.

«Η πράξη που διέπραξε ο δράστης αξίζει ταχεία και αποτελεσματική δίωξη και μια αυστηρή καταδίκη, τόσο στο πλαίσιο της γενικής πρόληψης όσο και των προσδοκιών της κοινωνίας. Ο δράστης ενήργησε με τον σκοπό να διαπράξει συνειδητά και από πρόθεση μια απαγορευμένη ενέργεια», υποστήριξε η ακροδεξιά παράταξη σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!