Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Το Πεκίνο ανακοίνωσε τα σχέδιά του για πρόσθετους δασμούς σε 5.207 αμερικανικά προϊόντα
[Alpha]: Το Πεκίνο ανακοίνωσε τα σχέδιά του για πρόσθετους δασμούς σε 5.207 αμερικανικά προϊόντα

[Alpha]: Το Πεκίνο ανακοίνωσε τα σχέδιά του για πρόσθετους δασμούς σε 5.207 αμερικανικά προϊόντα

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να επιβάλει πρόσθετους δασμούς σε 5.207 αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας 60 δισ. δολαρίων. Τα ποσοστά των δασμών στα προϊόντα αυτά ανέρχονται σε 25%, 20%, 10% και 5%, σύμφωνα με την Επιτροπή Τελωνειακών Δασμών του Κρατικού Συμβουλίου.

«Η Κίνα αναγκάστηκε να λάβει αντίμετρα» ως απάντηση στο αμερικανικό σχέδιο να αυξήσει τους δασμούς που πρόκειται να επιβληθούν σε κινεζικά προϊόντα από 10% σε 25%, ανέφερε η επιτροπή σε ανακοίνωση. «Εάν οι ΗΠΑ ενεργήσουν πεισματικά και θέσουν σε εφαρμογή τους πρόσθετους δασμούς, η Κίνα θα εφαρμόσει άμεσα τέτοιου είδους μέτρα».

«Οι ΗΠΑ παραβίασαν τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν από πολλές διμερείς διαπραγματεύσεις και μια φορά ακόμη κλιμάκωσαν μονομερώς τις εντάσεις στο εμπόριο», ανέφερε η επιτροπή, σημειώνοντας ότι η κίνηση παραβιάζει σοβαρά τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, πλήττει την παγκόσμια βιομηχανική αλυσίδα και τον μηχανισμό του ελεύθερου εμπορίου, ζημιώνει ουσιαστικά τα συμφέροντα της Κίνας και του κινεζικού λαού και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Η Κίνα έχει λάβει τα αντίμετρα για να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της και για να περιορίσει την κλιμάκωση των εντάσεων στο εμπόριο. Στο μεταξύ, τα μέτρα αναμένεται να αμβλύνουν τον αντίκτυπο στην εγχώρια παραγωγή και την καθημερινότητα των πολιτών, ανέφερε η ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!