Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: ΟΗΕ : Δεν αρκεί η οκτάωρη κατάπαυση πυρός για να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι
[Alpha]: ΟΗΕ : Δεν αρκεί η οκτάωρη κατάπαυση πυρός για να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι

[Alpha]: ΟΗΕ : Δεν αρκεί η οκτάωρη κατάπαυση πυρός για να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι

Η οκτάωρη παύση των βομβαρδισμών στο Χαλέπι , που πρότεινε η Ρωσία, είναι ένα “θετικό” βήμα, όμως δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να προλάβουν να παραδοθούν στους κατοίκους της πολιορκημένης πόλης εφόδια, υποστήριξε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουζαρίτς.
 
Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος, θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος προκειμένου να φτάσουν τα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού.
 
Στον τομέα αυτό, που βομβαρδίζεται αδιάκοπα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, κατοικούν 250.000 άνθρωποι. “Κάθε παύση των εχθροπραξιών είναι θετική για τον πληθυσμό (…) αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να θέσουμε σε λειτουργία τον ανθρωπιστικό μηχανισμό”, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι ο ΟΗΕ ζητά κατάπαυση του πυρός για τουλάχιστον 48 ώρες.
 
Η Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι συριακές και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα σταματήσουν τους βομβαρδισμούς το πρωί της Πέμπτης για οκτώ ώρες, για “ανθρωπιστικούς” λόγους. Θα δημιουργηθούν επίσης διάδρομοι για να απομακρυνθούν από το ανατολικό Χαλέπι άμαχοι, κυρίως οι τραυματίες, και να αποχωρήσουν όσοι αντάρτες το επιθυμούν.
 
ΗΠΑ: «Πολύ λίγο και με μεγάλη καθυστέρηση» το ρωσικό σχέδιο για οχτάωρη κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
 
Το ρωσικό σχέδιο για οχτάωρη κατάπαυση του πυρός από τις ρωσικές και συριακές δυνάμεις στο Χαλέπι την Πέμπτη με σκοπό να επιτραπεί στον άμαχο πληθυσμό και σε όσους αντικαθεστωτικούς το επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες της πόλης, δεν είναι αρκετό και έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, ανέφερε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!