Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Νορβηγία: Εισαγγελία έδωσε εντολή στην καθολική εκκλησία να καταβάλει πρόστιμο για απάτη
[Alpha]: Νορβηγία: Εισαγγελία έδωσε εντολή στην καθολική εκκλησία να καταβάλει πρόστιμο για απάτη

[Alpha]: Νορβηγία: Εισαγγελία έδωσε εντολή στην καθολική εκκλησία να καταβάλει πρόστιμο για απάτη

Η καθολική εκκλησία της Νορβηγίας καταδικάστηκε σήμερα να καταβάλει πρόστιμο κι ένας στέλεχός της ετέθη υπό έρευνα επειδή για χρόνια δηλωνόταν ψευδώς υψηλότερος αριθμός πιστών από τον πραγματικό προκειμένου να εξασφαλίζονται μεγαλύτερες κρατικές χρηματοδοτήσεις. Με απόφασή της, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, η εισαγγελία του Όσλο απαιτεί να επιστραφεί στο κράτος 1 εκατομμύριο κορόνες (πάνω από 110.000 ευρώ) από την επισκοπή του Όσλο, η οποία είναι επιφορτισμένη με την τήρηση των καταλόγων των καθολικών πιστών σε εθνικό επίπεδο.

Η επισκοπή κατηγορείται ότι μεταξύ του 2011 και του 2014 ξεσήκωσε από τους τηλεφωνικούς καταλόγους ονόματα μεταναστών με επώνυμα που άφηναν να εννοηθεί ότι προέρχονται από χώρες όπου η κυριότερη θρησκεία είναι ο καθολικισμός και τους προσέθεταν στον κατάλογο των πιστών της εκκλησίας, συχνά εν κρυπτώ και εν αγνοία των ενδιαφερομένων. Στη Νορβηγία, χώρα όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι προτεστάντες, το κράτος χρηματοδοτεί εκκλησίες ή οργανώσεις των θρησκευτικών μειονοτήτων ανάλογα με τον αριθμό των πιστών τους. Διογκώνοντας τον αριθμό των πιστών της, η επισκοπή μπόρεσε να εξασφαλίσει μεγαλύτερες δημόσιες χρηματοδοτήσεις από αυτές τις οποίες δικαιούνταν.

Ο Θουάν Κονγκ Φαμ, το αρμόδιο διοικητικό στέλεχος της καθολικής εκκλησίας, αντιμετωπίζει έρευνα για διακεκριμένη απάτη, διευκρίνισε η εισαγγελία. Η επισκοπή μπορεί να επιλέξει να αμφισβητήσει δικαστικά το πρόστιμο αλλά η υπόθεση σε αυτή την περίπτωση θα οδηγηθεί σε δημόσια δίκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!