Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Alpha]: Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα «πόθεν έσχες» της Βουλής, προανήγγειλε ο Νίκος Βούτσης
[Alpha]: Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα «πόθεν έσχες» της Βουλής, προανήγγειλε ο Νίκος Βούτσης

[Alpha]: Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα «πόθεν έσχες» της Βουλής, προανήγγειλε ο Νίκος Βούτσης

Την προετοιμασία νέου νομοθετικού πλαισίου για τα «πόθεν έσχες» της Βουλής, από την ερχόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης και ταυτοχρόνως ανακοίνωσε στο Σώμα ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε ό,τι αφορά τα ενοίκια των βουλευτών της Περιφέρειας, των γραφείων τους και λοιπές παροχές, ενώ θα υπάρξει εναρμόνιση του αριθμού των υπαλλήλων που δικαιούνται τα κόμματα σε σχέση με την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ψήφισης των νέων αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής, ο πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε εξάλλου ότι στην παρούσα Σύνοδο θα αποφασιστεί το καθεστώς της φύλαξης των πρώην προέδρων της Βουλής, των πρώην πρωθυπουργών κ.α., στους οποίους διατίθεται ένας αριθμός αστυνομικών, ο οποίος αποδεσμεύεται από την αστυνομική δύναμη της χώρας. «Διότι καλές οι συζητήσεις για ανομία, αλλά θα πρέπει να αφορούν κι εμάς», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Σχετικά με τους υπηρετούντες υπαλλήλους της Βουλής στις γραμματείες των κομμάτων, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε ότι εξορθολογίζεται και αυτό το καθεστώς ως εξής: στα δύο πρώτα κόμματα, σε κοινοβουλευτική δύναμη, θα υπηρετούν 20 άτομα, 10 υπάλληλους θα απασχολεί το τρίτο κόμμα και τα άλλα κόμματα θα μπορούν να χρησιμοποιούν από πέντε υπαλλήλους.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στο θέμα των υπαλλήλων της Βουλής για να ξεκαθαρίσει ότι δεν αποδέχεται «μια περιρρέουσα λαϊκίστικη φιλολογία που θέτει επί της ουσίας ζήτημα ότι υπάρχουν πολλοί που δεν χρειάζονται, δεν δουλεύουν και πολύ και συνεχώς αυξάνονται». «Πρόκειται για μεγάλη αδικία. Δεν έφυγε κανείς τα τριάμισι χρόνια, κανείς που ήταν υπάλληλος της Βουλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!