Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη, απομακρύνεται εσπευσμένα για λόγους υγείας από τον Νότιο Πόλο
[Alpha]: Ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη, απομακρύνεται εσπευσμένα για λόγους υγείας από τον Νότιο Πόλο

[Alpha]: Ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη, απομακρύνεται εσπευσμένα για λόγους υγείας από τον Νότιο Πόλο

Ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωος που περπάτησε στη Σελήνη τον Ιούλιο του 1969, πρόκειται να απομακρυνθεί εσπευσμένα από τον Νότιο Πόλο για ιατρικούς λόγους, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστήμης (NSF, National Science Foundation).

Το αίτημα για την απομάκρυνση του 86χρονου αστροναύτη, ο οποίος κάνει τον γύρο των ΗΠΑ και του κόσμου για να προωθήσει τον αποικισμό του Άρη, διατυπώθηκε από μια ιδιωτική τουριστική επιχείρηση, την White Desert, σύμφωνα με το NSF.

Η White Desert ανέφερε πως ο Όλντριν επισκεπτόταν τον Νότιο Πόλο με ένα γκρουπ τουριστών όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Ένα αεροπλάνο με ιατρικό εξοπλισμό εστάλη στη βάση του NSF στη λευκή ήπειρο, τον Σταθμό Νοτίου Πόλου Άμουνδσεν-Σκοτ, και θα μεταφέρει τον αστροναύτη «το συντομότερο δυνατόν» στη Νέα Ζηλανδία.

Καμιά λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή για την κατάστση της υγείας αυτού του πρωτοπόρου του διαστήματος.

Ο Μπαζ Όλντριν εξακολουθεί να αστειεύεται, στις πολυάριθμες δημόσιες εμφανίσεις του, για το γεγονός ότι θα παραμείνει στην Ιστορία ως ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη, στα ίχνη του Νιλ Άρμστρονγκ στο πλαίσιο της αποστολής Απόλλων 11.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!