Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Alpha]: Γ. Μπαλάφας: Επικίνδυνη η άποψη να θεωρείται ο πρόσφυγας «αποδιοπομπαίος τράγος»
[Alpha]: Γ. Μπαλάφας: Επικίνδυνη η άποψη να θεωρείται ο πρόσφυγας «αποδιοπομπαίος τράγος»

[Alpha]: Γ. Μπαλάφας: Επικίνδυνη η άποψη να θεωρείται ο πρόσφυγας «αποδιοπομπαίος τράγος»

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον τραυματισμό με όπλο ανήλικου πρόσφυγα από τον 78χρονο αγρότη και κάτοικο της περιοχής» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Epsilon» και πρόσθεσε: «Το γεγονός αυτό είναι θλιβερό, καταδικαστέο, και, δυστυχώς, καλλιεργείται μία τέτοια συμπεριφορά από διάφορους κύκλους. Είναι πολύ επικίνδυνη η άποψη να θεωρείται ο πρόσφυγας το 2018 ο “αποδιοπομπαίος τράγος” για όλα τα δεινά στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Αυτός ο παραλληλισμός θυμίζει τη ναζιστική Γερμανία της δεκαετίας του ’30, με τον “Εβραίο” στη σημερινή θέση τού πρόσφυγα».

«Δεν συμφωνώ με αυτό που αναφέρετε ότι ακούγεται, πως οι άνθρωποι στα νησιά μας είναι ξεχασμένοι από το κράτος. Πρόσφατα δόθηκαν ενισχύσεις 20 εκατομμυρίων, κυρίως στη Λέσβο, αλλά και στα άλλα νησιά, ο ΦΠΑ παραμένει μειωμένος στα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές, υπάρχει το μεταφορικό ισοδύναμο προς και από τα νησιά, έχουν προωθηθεί πολύ σημαντικά αναπτυξιακά προγράμματα κ.λπ. Δηλαδή, δεν είναι με κανέναν τρόπο ξεχασμένοι και απομονωμένοι οι κάτοικοι» σημείωσε ο κ. Μπαλάφας.

Όσον αφορά τη συμφωνία Ελλάδας-Ισπανίας-Γερμανίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο υφυπουργός τόνισε: «Για να είμαστε ακριβείς, αυτή η συμφωνία αναφέρει ότι η Ελλάδα και η Ισπανία είναι έτοιμες να δεχτούν τους αιτούντες άσυλο που θα εντοπιστούν στο μέλλον στα σύνορα Γερμανίας και Αυστρίας από τις γερμανικές αρχές και η είσοδός τους έχει καταγραφεί από το σύστημα Eurodac στις προαναφερόμενες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!