Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Mετεκλογική περιοδεία του Ντόναλντ Τραμπ, με έμφαση στις προεκλογικές του εξαγγελίες κατά της παγκοσμιοποίησης
[Alpha]: Mετεκλογική περιοδεία του Ντόναλντ Τραμπ, με έμφαση στις προεκλογικές του εξαγγελίες κατά της παγκοσμιοποίησης

[Alpha]: Mετεκλογική περιοδεία του Ντόναλντ Τραμπ, με έμφαση στις προεκλογικές του εξαγγελίες κατά της παγκοσμιοποίησης

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ άρχισε από χθες μία μετεκλογική περιοδεία προκειμένου να ευχαριστήσει τους Αμερικανούς ψηφοφόρους που τον ψήφισαν.

Ο Τραμπ άσκησε κριτική στην παγκοσμιοποίηση υποσχόμενος την επιστροφή βιομηχανικών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά και διαβεβαιώνοντας την ασφάλιση των αμερικανικών συνόρων από ύποπτους μετανάστες χωρών της Μέσης Ανατολής.

Μιλώντας σε ένα στάδιο που ήταν γεμάτο κατά τα τρία τέταρτα στο Σινσινάτι του Οχάιο, ο Τραμπ επιτέθηκε κατά των “εξοργιστικά ανήθικων” ΜΜΕ στις ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας το προεκλογικό μήνυμα του, που του εξασφάλισε την προεδρική εκλογή του.

“Δεν υπάρχει παγκόσμιος εθνικός ύμνος, δεν υπάρχει παγκόσμιο νόμισμα, δεν υπάρχει πιστοποιητικό παγκόσμιας ιθαγένειας. Υποσχόμαστε την αφοσίωσή μας σε μία σημαία κι αυτή η σημαία είναι η αμερικανική σημαία,” τόνισε ο ίδιος.

“Από εδώ και στο εξής, θα είναι πρώτα η Αμερική. Εντάξει;” δήλωσε ο ίδιος δίνοντας έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης διεθνών εμπορικών συμφωνιών συμπεριλαμβανομένης και της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA).

Παράλληλα, ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιλογή του απόστρατου στρατηγού των πεζοναυτών Τζέιμς Ματίς, αναφερόμενος σε αυτόν με το στρατιωτικό παρατσούκλι του “Mad Dog Mattis” για τη θέση του νέου υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στην επίθεση στο κάμπους του πανεπιστημίου (Ohio State University) στο Κολόμπους, πριν μερικές ημέρες από έναν Σομαλό μετανάστη, ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι απειλές αυτού του τύπου κατά των Αμερικανικών “προκλήθηκαν από τα προσφυγικά προγράμματα που προώθησαν οι ηλίθιοι πολιτικοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!