Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας
[Alpha]: Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας

[Alpha]: Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας

Επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου για τους πρόσθετους δασμούς ύψους 25% που επέβαλε η Ουάσινγκτον σε κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισεκ. Δολαρίων. Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ σήμερα και στο Πεκίνο βράζουν από τα μέτρα του Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουν πυροδοτήσει τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο», τόνισε ο Κινέζος αξιωματούχος και συμπλήρωσε ότι «οι δασμοί παραβιάζουν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και αποτελούν μια τυπική πρακτική εκφοβισμού στο εμπόριο, θέτοντας υπό σοβαρή απειλή την ασφάλεια της παγκόσμιας βιομηχανίας και των αλυσίδων αξίας».

Κατά την άποψη του Πεκίνου η απόφαση των ΗΠΑ «θα πλήξει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και θα προκαλέσει αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά, ενώ θα καταφέρει πλήγμα σε πολλές πολυεθνικές εταιρίες, σε επιχειρήσεις και απλούς καταναλωτές. Αντί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιριών και πολιτών, η κίνηση θα αποδειχθεί αντιπαραγωγική και επιβλαβής».

Οι Κινέζοι έχον δεσμευθεί να μην ρίξουν την πρώτη βολή, αλλά εμφανίζονται ως αναγκασμένοι να περάσουν στην αντεπίθεση για να προστατεύσουν τα βασικά, εθνικά συμφέροντά τους, αλλά και των πολιτών της χώρας.

Το Πεκίνο «θα αναφέρει τα σχετικά περιστατικά έγκαιρα στον ΠΟΕ και θα συνταχθεί με άλλες χώρες προκειμένου να αμυνθούν του ελεύθερου εμπορίου και των πολυμερών μηχανισμών», όπως τόνισε ο εκπρόσωπός του.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας επαναλαμβάνει την ακλόνητη δέσμευση στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων και την επέκταση του ανοίγματος της οικονομίας, την προστασία της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και τη δημιουργία ενός καλού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις ξένες επιχειρήσεις που επενδύουν στη χώρα.

Το υπουργείο θα συνεχίσει να αξιολογεί τον αντίκτυπο στις εταιρίες που πλήττονται και θα λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να τις στηρίξει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!