Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Alpha]: Μέχρι και τα 12 χρόνια μπορεί να φράσει η καθυστέρηση διάγνωσης της Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας
[Alpha]: Μέχρι και τα 12 χρόνια μπορεί να φράσει η καθυστέρηση διάγνωσης της Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας

[Alpha]: Μέχρι και τα 12 χρόνια μπορεί να φράσει η καθυστέρηση διάγνωσης της Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας

Το 1% του ενήλικου πληθυσμού παγκοσμίως, εκτιμάται ότι επηρεάζει η διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα και τα συμπτώματά της την καθιστούν ιδιαίτερα δυσάρεστη και επώδυνη, με τεράστιες συνέπειες στην καθημερινότητα των πασχόντων, ενώ μπορεί να συσχετιστούν με άλλα νοσήματα, γι’ αυτό και η διάγνωση καθυστερεί αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέση καθυστέρηση της διάγνωσης είναι 7-8 χρόνια, ενώ έχει αναφερθεί πως μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 12 χρόνια. Το 58% των ασθενών περιμένουν, κατά μέσο όρο, 2,8 χρόνια πριν επισκεφθούν γιατρό. Οι ασθενείς βλέπουν 5 διαφορετικούς γιατρούς σε περισσότερες από 17 επισκέψεις, μέχρι να λάβουν σωστή διάγνωση.

Πρόκειται για μία χρόνια φλεγμονώδη δερματοπάθεια, δεν οφείλεται σε λοίμωξη και δεν είναι μεταδοτική και εκδηλώνεται με δερματικές βλάβες, όπως οζίδια, αποστήματα και συρίγγια στις πτυχές του σώματος, δηλαδή στις μασχάλες, στη βουβωνική χώρα, στους γλουτούς και στα σημεία κάτω από τους μαστούς, περιοχές όπου υπάρχουν πολλοί ιδρωτοποιοί αδένες. Ο πόνος, η πυόρροια, η δυσοσμία, οι ουλές και οι συνέπειές τους στην κοινωνική, προσωπική και επαγγελματική ζωή των ασθενών, επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.

Η ανάγκη ενημέρωσης για την Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα είναι άμεση και η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie υλοποιεί ενημερωτική εκστρατεία με στόχο να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πασχόντων, οι οποίοι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό παραμένουν αδιάγνωστοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!