Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Alpha]: Ν. Μαλισιόβας, καθηγητής μικροβιολογίας : Θα χρειαστεί πολύ χρόνος μέχρι να βρεθεί εμβόλιο κατά του AIDS
[Alpha]: Ν. Μαλισιόβας, καθηγητής μικροβιολογίας : Θα χρειαστεί πολύ χρόνος μέχρι να βρεθεί εμβόλιο κατά του AIDS

[Alpha]: Ν. Μαλισιόβας, καθηγητής μικροβιολογίας : Θα χρειαστεί πολύ χρόνος μέχρι να βρεθεί εμβόλιο κατά του AIDS

Θα χρειαστεί να περάσει πολύς καιρός μέχρι να βρεθεί εμβόλιο που να προφυλάσσει από AIDS.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, το αισιόδοξο σε ό,τι αφορά τη θεραπεία των ατόμων, που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV, είναι μια νέα θεραπευτική προσέγγιση, η οποία καταστρέφει τον ιό.

Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς AIDS Βορείου Ελλάδος, καθηγητής μικροβιολογίας στο ΑΠΘ, Νικόλαος Μαλισιόβας, με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά το AIDS.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαλισιόβας, η νέα θεραπευτική προσέγγιση, η οποία εφαρμόστηκε πρόσφατα σε έναν μόνο ασθενή στην Αγγλία, είναι ένας συνδυασμός εμβολίου, που βοηθάει τον οργανισμό να αναγνωρίσει τις “δεξαμενές” του ιού σε λανθάνουσα κατάσταση, με ένα φάρμακο που ενεργοποιεί τον ιό και τον εξολοθρεύει.

Παράλληλα επισήμανε ότι οι δοκιμές σε ό,τι αφορά την εφαρμογή αυτής της θεραπευτικής προσέγγισης, θα πρέπει να συνεχιστούν, ώστε να καταλήξουν οι επιστήμονες σε συμπεράσματα και να κυκλοφορήσει στην αγορά.

«Με την αντιρετροϊκή αγωγή που χορηγείται σήμερα ότι επιτυγχάνεται ελάττωση του ιικού φορτίου και ο ιός HIV δεν εξαφανίζεται αλλά παραμένει σε λανθάνουσα μορφή σε “δεξαμενές” που υπάρχουν στα άδυτα του οργανισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!