Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Alpha]: Λ.Αυγενάκης: Παρά τα κυβερνητικά ευχολόγια, η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη
[Alpha]: Λ.Αυγενάκης: Παρά τα κυβερνητικά ευχολόγια, η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη

[Alpha]: Λ.Αυγενάκης: Παρά τα κυβερνητικά ευχολόγια, η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη

“Η σημερινή Κυβέρνηση έβαλε τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια και τη βύθισε σε μια βαθιά και πρωτόγνωρη κρίση. Κρίση οικονομική, θεσμική, κοινωνική, κρίση του κράτους δικαίου» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτηρίζοντας απίστευτη την είδηση ότι τα χρέη των Ελλήνων προς τις εφορίες ξεπέρασαν, για 1η φορά, τα 100 δισ. ευρώ.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επεσήμανε πως αυτό είναι η απόλυτη απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της Κυβέρνησης. «Η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική. Παρά τα κυβερνητικά ευχολόγια, η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης και της δυσβάσταχτης φορολόγησης. Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον υπερφορολόγησης, υπερβολικών ασφαλιστικών επιβαρύνσεων και σχεδόν παραλυτικής γραφειοκρατίας» δήλωσε, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση των χωρών με τους υψηλότερους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος για επιχειρήσεις.

Ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε το συνολικό οικονομικό κλίμα εξαιρετικά αρνητικό, προσθέτοντας πως η Ελλάδα, υπό τη σημερινή Κυβέρνηση, δεν προσφέρει κανέναν από τους παράγοντες που μπορούν να πείσουν οποιαδήποτε εταιρεία, ημεδαπή ή αλλοδαπή, να επενδύσει στη χώρα μας. «Η Κυβέρνηση δεν προωθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που καθορίζουν ένα υγιές περιβάλλον επενδύσεων και οικονομικής ανάπτυξης. Το περιβάλλον αβεβαιότητας έχει οδηγήσει χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!