Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 9 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Alpha]: Ηράκλειο: Εξιχνίαση της δράσης εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ηλικιωμένους
[Alpha]: Ηράκλειο: Εξιχνίαση της δράσης εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

[Alpha]: Ηράκλειο: Εξιχνίαση της δράσης εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Την δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες στον Νομό Ηρακλείου εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, αποδίδοντάς της μέχρι στιγμής, τέσσερις διαπραχθείσες απάτες και εβδομήντα απόπειρες.

Σε βάρος πέντε Βούλγαρων, ηλικίας από 20 έως 52 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης απάτης από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.

Από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι και 2 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, εξαπατώντας κυρίως ηλικιωμένα άτομα, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Τα μέλη της ομάδας, έχοντας συγκεκριμένη δομή, δράση και σαφείς ρόλους μεταξύ τους, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, κυρίως με ηλικιωμένα άτομα και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς, είτε τους αστυνομικούς, κατάφερναν να τους εξαπατούν και να τους αποσπούν χρήματα και κοσμήματα.

Μέχρι τώρα η έρευνα έχει δώσει στοιχεία για την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, με τέσσερις απάτες, από τις οποίες αποκόμισαν χρηματικό ποσό τουλάχιστον 12.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας που υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, καθώς και 70 περιπτώσεις απόπειρας απάτης, όπου αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό που ξεπερνά συνολικά τις 840.000 ευρώ.

Μία 51χρονη από την Βουλγαρία που είχε συλληφθεί στις 24.08.2016 από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων, αποδείχθηκε από την έρευνα ότι είναι μέλος της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης που είχε δραστηριοποιηθεί και στα Χανιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!