Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: ΗΑΕ: Η χώρα ανακοίνωσε τη σύσταση μιας “κοινής επιτροπής στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας” με τη Σαουδική Αραβία
[Alpha]: ΗΑΕ: Η χώρα ανακοίνωσε τη σύσταση μιας “κοινής επιτροπής στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας” με τη Σαουδική Αραβία

[Alpha]: ΗΑΕ: Η χώρα ανακοίνωσε τη σύσταση μιας “κοινής επιτροπής στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας” με τη Σαουδική Αραβία

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν τη σύσταση μιας «κοινής επιτροπής στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας» με τη Σαουδική Αραβία, λίγες ώρες πριν μια σύνοδο των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του Κόλπου, που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κουβέιτ.

Η επιτροπή αυτή θα είναι αρμόδια «για τη συνεργασία και τον συντονισμό» μεταξύ των δύο χωρών στον στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό τομέα, σύμφωνα με διάταγμα του προέδρου των Εμιράτων του σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζάγιεντ αλ Νάχιαν.

Επίσης θα είναι υπεύθυνη για τη διμερή συνεργασία «σε κάθε άλλο τομέα σχετικό με τα κοινά συμφέροντα» των δύο χωρών, σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύθηκε σήμερα στον Τύπο των Εμιράτων.
Πρόεδροι της επιτροπής, από την πλευρά των Εμιράτων, θα είναι ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ αλ Νάχιαν.

Η σύσταση της επιτροπής αυτής δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από τη Σαουδική Αραβία.

Οι δύο χώρες είναι στενές σύμμαχοι και επεμβαίνουν από κοινού στρατιωτικά στην Υεμένη εναντίον των ανταρτών Χούτι.

Η ανακοίνωση της σύστασης αυτής της επιτροπής έγινε λίγο πριν την έναρξη μιας συνόδου στο Κουβέιτ του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Το Συμβούλιο είναι μια πολιτική και οικονομική ένωση στην οποία συμμετέχουν η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ, το Κουβέιτ, το Κατάρ και το Ομάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!