Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Γκ.Τζίμερ: Την ανάγκη να εξαιρεθούν οι συλλογικές συμβάσεις από τη διαπραγμάτευση δανειστών και Ελλάδας
[Alpha]: Γκ.Τζίμερ: Την ανάγκη να εξαιρεθούν οι συλλογικές συμβάσεις από τη διαπραγμάτευση δανειστών και Ελλάδας

[Alpha]: Γκ.Τζίμερ: Την ανάγκη να εξαιρεθούν οι συλλογικές συμβάσεις από τη διαπραγμάτευση δανειστών και Ελλάδας

Την ανάγκη να εξαιρεθούν οι συλλογικές συμβάσεις από τη διαπραγμάτευση μεταξύ δανειστών και Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, υποστήριξε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τζίμερ, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Γκάμπι Τζίμερ υποστήριξε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αυτό που ευθύνεται για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, διότι εμμένει στη θέση του να καταργηθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Την ίδια στιγμή, είπε η Γκάμπι Τζίμερ, η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει θερμά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ δεν θα έπρεπε να τη δεχτεί. «Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ένα από τα βασικά εργασιακά δικαιώματα στην ΕΕ, για τα οποία έχουμε παλέψει τα τελευταία σαράντα χρόνια», δήλωσε η Γκ. Τζίμερ και πρόσθεσε: «Κατ’ επανάληψη προσπαθούμε να πούμε δημόσια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι οι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να εξαιρεθούν από τη διαπραγμάτευση. Είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανάπτυξης, ανέφερε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!