Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Alpha]: Γ.Στασινός: «Προς όφελος της κοινωνίας η υιοθέτηση μίας “κοινής γλώσσας” στην αποτύπωση τεχνικών στοιχείων κατασκευών»
[Alpha]: Γ.Στασινός: «Προς όφελος της κοινωνίας η υιοθέτηση μίας “κοινής γλώσσας” στην αποτύπωση τεχνικών στοιχείων κατασκευών»

[Alpha]: Γ.Στασινός: «Προς όφελος της κοινωνίας η υιοθέτηση μίας “κοινής γλώσσας” στην αποτύπωση τεχνικών στοιχείων κατασκευών»

Την ανάγκη εξεύρεσης «κοινής γλώσσα και μεθοδολογίας, ώστε να αποτυπώνουμε με σαφήνεια και συγκρίσιμα μεγέθη, σε διεθνές επίπεδο, τα τεχνικά στοιχεία κάθε κατασκευής», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ανοίγοντας τις εργασίες της εκδήλωσης, με θέμα «Διεθνή πρότυπα μετρήσεων και η εφαρμογή τους στην Ελλάδα», για τα ακίνητα και τα έργα, ιδιωτικά και δημόσια, που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) – Greece, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

«Ο τρόπος που μετράμε και αποτυπώνουμε, τεχνικά και οικονομικά, τα ακίνητα, τα έργα, τις υποδομές, τις οικοδομές, έχει άμεση συνάφεια με τις αξίες της γης, την ακίνητη περιουσία, τις αξίες των χρηματοοικονομικών προϊόντων, τους οικονομικούς δείκτες των επιχειρήσεων, των τραπεζών και του κράτους.

«Η δημιουργία κοινά αποδεκτών προτύπων με τεχνικούς και οικονομικούς όρους μπορεί να ωφελήσει την οικονομία, την κοινωνία και όλους τους παράγοντες της αγοράς ακινήτων και υποδομών», δήλωσε. Ειδικότερα, «σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο. Δύσκολο αλλά αναγκαίο, γιατί διαφορετικά τα οικονομικά στοιχεία – είτε κρατικά είτε ιδιωτικά – δεν είναι ακριβή. Όπως δεν είναι ακριβείς και οι εκτιμήσεις που γίνονται σήμερα για την αξία των ακινήτων, για παράδειγμα, που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο των τραπεζών ή που εκπλειστηριάζονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!