Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Alpha]: Εξαπατούσε πολίτες μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες για χορήγηση δανείων
[Alpha]: Εξαπατούσε πολίτες μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες για χορήγηση δανείων

[Alpha]: Εξαπατούσε πολίτες μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες για χορήγηση δανείων

Δεκαεπτά περιπτώσεις απάτης, μέσω διαδικτύου, που έγιναν σε βάρος πολιτών σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξιχνιάσθηκαν μετά από έρευνα αστυνομικών στην Έδεσσα, οι οποίοι ταυτοποίησαν τα στοιχεία μιας 38χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η 38χρονη αναρτούσε ψευδείς αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, στις οποίες εμφανιζόταν με διάφορες ιδιότητες όπως διαμεσολαβητής δανείων, εκπρόσωπος εταιρείας ενεχερυδανεισμού, ιδιώτης επιχειρηματίας και έπειθε πολίτες για τη δυνατότητα χορήγησης δανείων, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά ως έξοδα για την έκδοση του δανείου.

Η αποστολή των χρημάτων γινόταν μέσω ταχυδρομικής αλληλογραφίας είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων παθόντων με διάφορα προσχήματα που χρησιμοποιούσε, ενώ η 38χρονη είχε δημιουργήσει πλήθος λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, για να επικοινωνεί προσποιούμενη διαφορετικά πρόσωπα.

Όπως διαπίστωσε η αστυνομία, το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2017 έως και το Φεβρουάριο του 2018, η γυναίκα ενέχεται σε 17 περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.290 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή της 38χρονης και σε άλλα παρόμοια αδικήματα ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!