Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Ο Ερυθρός Σταυρός αποχωρεί από το βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν
[Alpha]: Ο Ερυθρός Σταυρός αποχωρεί από το βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν

[Alpha]: Ο Ερυθρός Σταυρός αποχωρεί από το βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν

Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε σήμερα τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της στο Αφγανιστάν και την αποχώρησή της από το βόρειο τμήμα της χώρας, έπειτα από τρεις επιθέσεις εναντίον αποστολών του σε διάστημα εννέα μηνών, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε επτά εργαζόμενούς της.

Η απόφαση αυτή είναι χαρακτηριστική της επιδείνωσης τους τελευταίους μήνες της κατάστασης ασφαλείας στο Αφγανιστάν, κυρίως στο βόρειο τμήμα, όπου οι συγκρούσεις εντείνονται από την άνοιξη και μετά, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα εξαιτίας της αύξησης της εγκληματικότητας.

«Έπειτα από εσωτερικές συζητήσεις στο υψηλότερο επίπεδο, φάνηκε ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή από τον περιορισμό της παρουσίας και των δραστηριοτήτων μας στο Αφγανιστάν», ανακοίνωσε από την Καμπούλ η Μόνικα Ζαναρέλι επικεφαλής της αποστολής της ΔΕΕΣ στη χώρα. Τα κέντρα της ΔΕΕΣ στη Μάιμανα, στη βορειοδυτική επαρχία Φαριάμπ, και στην Κουντούζ (βορειοανατολικά) «θα κλείσουν ως το τέλος του έτους και αυτό της Μαζάρ-ι- Σαρίφ (βόρεια) θα περιοριστούν σημαντικά», εξήγησε.

Η ανακοίνωση της απόφασης αυτής, που είναι πολύ δύσκολη για μια οργάνωση που έχει παρουσία σε όλο το Αφγανιστάν εδώ και περισσότερα από τριάντα χρόνια, έγινε ένα μήνα μετά τον φόνο μιας Ισπανίδας κινησιοθεραπεύτριας στη Μαζάρ.

Στις 11 Σεπτεμβρίου η Λορένα Ενεμπράλ Πέρεθ σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας σε ένα κέντρο αποκατάστασης της ΔΕΕΣ στη Μαζάρ από έναν ασθενή ο οποίος είχε προσβληθεί από πολιομυελίτιδα και λάμβανε θεραπεία στο κέντρο αυτό επί 19 χρόνια.

«Το κέντρο αποκατάστασης ίσως να μπορέσει να επαναλειτουργήσει στο μέλλον, όμως θα πρέπει να το δώσουμε σε έναν αξιόπιστο συνεργάτη», διευκρίνισε η Ζαναρέλι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!