Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Alpha]: Επιστολή ΕΣΕΕ στους Έλληνες ευρωβουλευτές με αίτημα να διατυπώσουν τη γνώμη τους για το θέμα αναγραφής της χώρας προέλευσης προϊόντων εντός ΕΕ
[Alpha]: Επιστολή ΕΣΕΕ στους Έλληνες ευρωβουλευτές με αίτημα να διατυπώσουν τη γνώμη τους για το θέμα αναγραφής της χώρας προέλευσης προϊόντων εντός ΕΕ

[Alpha]: Επιστολή ΕΣΕΕ στους Έλληνες ευρωβουλευτές με αίτημα να διατυπώσουν τη γνώμη τους για το θέμα αναγραφής της χώρας προέλευσης προϊόντων εντός ΕΕ

Επιστολή στους Έλληνες ευρωβουλευτές έστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητώντας να διατυπώσουν τη γνώμη τους για το θέμα αναγραφής της χώρας προέλευσης προϊόντων εντός ΕΕ σύμφωνα με την επίσημη ελληνική θέση για το “Made in”.

«Το τελευταίο διάστημα ασκείται πίεση σε διάφορα σημεία της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με τη σήμανση της προέλευσης των τροφίμων αλλά και των άλλων προϊόντων.

Σε εθνικό επίπεδο και ιδιαίτερα στα τρόφιμα, η πίεση αυτή για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης θεωρείται μια απάντηση στην αγροτική κρίση. Οι απαιτήσεις για την εισαγωγή της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης έχει αποδειχθεί πως εξακολουθεί να παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα μεταξύ των χωρών της ΕΕ».

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ. Η συνομοσπονδία υπενθυμίζει ότι οι διάφορες διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν σχετικά με τη νομοθεσία που αφορά στις πληροφορίες που αναγράφονται στα τρόφιμα είναι ενδεικτικές για τον διχασμό στις απόψεις μεταξύ των κρατών μελών αλλά και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

Υπάρχει μια σειρά από τρόφιμα που υπόκεινται σε υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένου του μελιού, των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, των ψαριών, του ελαιόλαδου, του κρασιού, των αυγών, των εισαγόμενων πουλερικών και αλκοολούχων ποτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!