Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Alpha]: Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τις τιμολογήσεις φαρμάκων, κατέθεσε ο Ανδ. Λοβέρδος
[Alpha]: Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τις τιμολογήσεις φαρμάκων, κατέθεσε ο Ανδ. Λοβέρδος

[Alpha]: Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τις τιμολογήσεις φαρμάκων, κατέθεσε ο Ανδ. Λοβέρδος

Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, αναφορικά με τις τιμολογήσεις φαρμάκων, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος επικαλείται τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα την περασμένη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις οποίες «μία από τις εταιρείες -όχι πιθανά η μοναδική- για την οποία ερευνάται ότι υπήρξε κινητήριος δύναμη σ’ αυτήν την διαδικασία, ήταν, λοιπόν, η NOVARTIS.

Ήδη, παίρνουν τον δρόμο για τον εισαγγελέα διάφορα σοβαρά στοιχεία για τα δελτία τιμών φαρμάκων του 2012, 2013, 2014, εκεί όπου οι διατάξεις που προστέθηκαν στις υπουργικές αποφάσεις οδήγησαν σε αύξηση της τιμής συγκεκριμένων φαρμάκων -και της NOVARTIS και άλλων- παρά την αντίθετη εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του ΕΟΦ».

«Το πρώτο τετράμηνο του 2012 ήμουν εγώ υπουργός», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος και υπογραμμίζει ότι τιμολόγησε μία φορά, «με καταφανέστατη και ανεξαίρετη μείωση όλων των τιμών και με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων (όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 2011 με τις τρεις τιμολογήσεις που είχα υπογράψει)». Σημειώνει, ταυτόχρονα, ότι και η τιμολόγηση που υπέγραψε (όπως ακριβώς και οι προηγούμενες τρεις) ήταν με ομόφωνη και σύμφωνη γνώμη, τόσο του ΕΟΦ, όσο και της αρμόδιας Επιτροπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!