Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Επαναληπτική καταμέτρηση των ψήφων γίνεται στην κομητεία Ντάραμ, της Βόρειας Καρολίνας
[Alpha]: Επαναληπτική καταμέτρηση των ψήφων γίνεται στην κομητεία Ντάραμ, της Βόρειας Καρολίνας

[Alpha]: Επαναληπτική καταμέτρηση των ψήφων γίνεται στην κομητεία Ντάραμ, της Βόρειας Καρολίνας

Η εκλογική επιτροπή στη Βόρεια Καρολίνα διέταξε την επαναληπτική καταμέτρηση περίπου 94.000 ψήφων στην κομητεία του Ντάραμ, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα με την εκλογή νέου κυβερνήτη, κι ενώ έχουν συμπληρωθεί τρεις εβδομάδες από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The New York Times.”

O Πατ Μακρόρι, Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της πολιτείας, αρνείται ν’ αναγνωρίσει τη νίκη με μικρή διαφορά του αντιπάλου του, του Δημοκρατικού Ρόι Κούπερ, που είναι ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μακρόρι έχει υποστηρίξει ότι έγιναν εκλογικές παρατυπίες σε δεκάδες κομητείες, με τους Δημοκρατικούς από την πλευρά τους, να απορρίπτουν τους ισχυρισμούς αυτούς ως αβάσιμους.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης οι αποφάσεις του πολιτειακού συμβουλίου των εκλογών, αλλά και 100 εκλογικών συμβουλίων στις κομητείες της πολιτείας, που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους, είχαν στάση αντίθετη με αυτή του Μακρόρι.

Η προεκλογική εκστρατεία του Κούπερ, αλλά και φιλελεύθερες ομάδες παρότρυναν τον Μακρόρι ν’ αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, αργά την Τετάρτη, οι τρεις Ρεπουμπλικάνοι εκπρόσωποι στην πενταμελή εκλογική επιτροπή της πολιτείας αποφάσισαν να διατάξουν την καταμέτρηση των ψήφων στην κομητεία του Ντάραμ.

Η επανάληψη της καταμέτρησης γίνεται σε πέντε εκλογικά κέντρα πρώιμης ψηφοφορίας κι ένα κανονικό εκλογικό κέντρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!