Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Alpha]: Ο ενεργός πολίτης στο επίκεντρο της φετινής Βουλής των Εφήβων
[Alpha]: Ο ενεργός πολίτης στο επίκεντρο της φετινής Βουλής των Εφήβων

[Alpha]: Ο ενεργός πολίτης στο επίκεντρο της φετινής Βουλής των Εφήβων

Στον ρόλο του ενεργού πολίτη εστιάζεται, την τρέχουσα σχολική χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων, που στόχο έχει να λάβει τη μορφή μιας ανοιχτής πλατφόρμας προβληματισμού, ανάδειξης καλών πρακτικών, ανταλλαγής εμπειριών συμμετοχής σε συλλογικές δράσεις, μέσα και έξω από το σχολείο, και να κατατεθούν νέες ιδέες.

Ευχή και ελπίδα των διοργανωτών του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα βιώματα των «εφήβων βουλευτών» να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά και να ενθαρρύνουν τους μαθητές να εκφράζονται, να συμμετέχουν και να παρεμβαίνουν στα κοινά.

Η Βουλή των Εφήβων είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η διαδικασία συμμετοχής των μαθητών της Α/ και Β/ Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού, καθώς και των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ στις δραστηριότητες για την ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών» της ΚΒ΄ Συνόδου του προγράμματος άρχισε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να παίξουν, να ερευνήσουν, να δημιουργήσουν μέσα από ειδικά σχεδιασμένες διαδικτυακές εφαρμογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!