Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Alpha]: Η Ελλάδα που ματώνει
[Alpha]: Η Ελλάδα που ματώνει

[Alpha]: Η Ελλάδα που ματώνει

Ρεπορτάζ για τη φυγή των νέων από την Ελλάδα φιλοξενεί στη διαδυκτιακή έκδοσή της η «Handelsblatt». Το θέμα φέρει την υπογραφή του Γκερντ Χέλερ, ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας στην Αθήνα κι έχει τίτλο «Μία χώρα που ματώνει».

Ο συντάκτης εστιάζει αρχικά στην απόφαση που πήραν ο 38χρονος Αλέξανδρος και η σύζυγός του για να ξενιτευτούν αν και εργάζονταν στην Ελλάδα και, μάλιστα, με σχετικά καλές αποδοχές.

«Δεν φεύγουμε από ανάγκη αλλά γιατί δεν βλέπουμε μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», εξήγησε ο Αλέξανδρος. «Από τότε που ξεκίνησε η κρίση το 2009, η Ελλάδα έχασε το ένα τέταρτο της οικονομικής της απόδοσης. Εν τω μεταξύ αυξάνεται και πάλι το ΑΕΠ αλλά αναιμικά: 1,4% τον προηγούμενο χρόνο, πιθανόν 2% αυτό τον χρόνο. Η ανεργία βρίσκεται στο 20% και στους νέους 15 έως 25 χρόνων φθάνει μάλιστα στο 42%. Θα διαρκέσει ακόμα πολλά χρόνια μέχρι η Ελλάδα να αποκτήσει και πάλι το επίπεδο που είχε πριν από την κρίση. Αυτό όμως που μακροπρόθεσμα βαραίνει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι η ύφεση και η ανεργία, είναι ότι πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες έφυγαν, στην πλειονότητά τους με πτυχίο ΑΕΙ», ανέφερε το ρεπορτάζ.
«Δεν είναι μόνο η κρίση και η υψηλή ανεργία που σπρώχνουν τους Έλληνες στο εξωτερικό. Αυτό δείχνει έρευνα της εταιρείας ICAP, η οποία βασίζεται σε συνεντεύξεις που έγιναν ηλεκτρονικά με 1068 απόδημους σε 61 χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!